Olívia, Nonó és Beni kutya könyvajánló

Fotó: Mezősi Gréta

Kedves Karanténozók!

Had mutatkozzam be Nektek, dr. László Tímea vagyok, két kislány anyukája, feleség, ingatlan szakjogász, kommunikáció szakon végzett háztartási multitask rendszer, éppúgy, mint az összes anyuka, apuka, aki próbál helytállni a legkomplexebb feladatkörben, a családi élet menedzselésében.

Rengeteget beszélek, és mindig nagyon sok mesélnivalóm van. Ezért döntöttem úgy, hogy elmesélem a történeteinket, az életünk vidám, nehéz, vicces vagy különleges eseményeit.

Egy évvel úgy döntöttem, hogy a gyerekekkel otthon töltött évek után magam mögött hagyom egy időre az ügyvédi pályát, hogy megvalósíthassam egy álmomat: az írással foglalkozzak. Így született meg az első mesekönyvem, az Olívia, Nonó és Beni kutya, amelyben Ti is a részeseivé válhattok a kalandjainknak, mindennapjainknak!

Ez az első és egyetlen mesekönyv ovisoknak, ami egy létező magyar család történeteiről szól, akiknek az életébe bepillanthatsz a neten IS!

Az Olívia, Nonó és Beni kutya 164 oldalas, 11 meséből áll, és a szereplőkkel bárki könnyen azonosulhat. A meséket úgy válogattam össze, hogy azok lányoknak-fiúknak egyaránt izgalmasak legyenek, így került bele a kötetbe a Lovag és a sárkány, a Pillangós vérvétel, de utolsóként egy ráadás történet is: A beszélgetés a koronavírusról – mert az bizony nem mese.

A történetek egyszerűek, de nem bugyuták, gördülékenyek, de a gyerekek számára könnyen befogadhatóak, mert fontos volt számomra, hogy a szórakozáson kívül valami pluszt is adjak. Így került minden mesébe egy kis tudományos/történelmi vagy más érdekes információ, amit a szülők olvasás közben vagy után saját szavaikkal adhatnak át a gyerekeknek. A rajzokkal kapcsolatban is nagyon határozott elképzeléseim volt, a hangsúly itt a modern, mai, ám kedves figurákon volt, és hálás vagyok barátnőmnek, Barbiáni Patríciának, amiért illusztrátori munkájával elkészített mindazt, amit képekben látni szerettem volna.

A munkám a könyvvel nem fejeződött be, tele vagyok tervekkel és ötletekkel. A weboldalunkra folyamatosan teszek ki új, aktuális meséket, amiket bárhol, bármikor felolvashattok, akár telefonról is. Ezek a mesék ingyenesek, bárki számára elérhetőek.

A blogon és a social média oldalainkon egy kis betekintést engedek a hétköznapjainkba, valamint folyamatosan dolgozom azon, hogy minél szélesebb közönséggel megismertessem a könyvem, mert bár munka igen sok van körülötte, mindezt olyan végtelen lelkesedéssel és szeretettel végzem, hogy szeretném hinni, van maradásom ezen az úton.

Az Olívia, Nonó és Beni kutya, valamint a hozzá készült színező már kapható a Libri, a Líra és a Tótágas boltokban is.

Jelenleg a második mesekönyvön dolgozom, és úgy tervezem, hogy még idén ősszel megjelenik.

Fogadjátok szeretettel az Olívia, Nonó meséket, nekem szívem-lelkem benne van ebben a munkában, minden soruk és minden rajz nagy szeretettel készült.

dr. László Tímea,

a szerző

Kövess minket az Instagramon és a Facebookon is!